Pediatrie

Pediatrie of Kinderkinesitherapie is een specialisatiedomein dat zich richt op de ontwikkeling en beperkingen bij kinderen. Dit kan zowel op motorisch, emotioneel als psychosociaal vlak. Je kan bij ons terecht voor aangeboren problematieken (bv. CP, spina bifida, ...) alsook problemen die op latere leeftijd worden opgespoord.

Bij een vertraging of een afwijking binnen de ontwikkeling gaan we het exploratiegedrag en de mogelijkheden van u kind optimaliseren, dit door middel van bewegingsstimulatie en psychomotoriek, planmatig werken, ed. We bekijken de ontwikkeling zowel op basis van mijlpalen als op kwaliteit van bewegen.

Ook kinderen met

  • Problemen naar fijne motoriek, evenals schrijfprocessen
  • Problemen gecorreleerd aan ADHD /autisme
  • Longaandoeningen als mucoviscidose
  • Hersenletsels

kunnen bij ons terecht voor therapie op maat. We bespreken dan samen of er bijkomende testen nuttig en/of noodzakelijk zijn voor diagnostiek en behandeling.

In de therapie vertrekken we vanuit een huidige hulpvraag, van het kind zelf, de ouders, of de schoolomgeving in combinatie met onze kennis en doelgerichte visie voor de toekomst. Gezien we toekomstgericht werken hechten we er belang aan dat de ouders en andere naasten actief betrokken worden bij de therapie. Dit wil zeggen dat we tips of handvaten meegeven om de therapie naar het alledaagse leven door te trekken. Indien nodig kunnen ook de school en/of andere hulpverleners worden aangesproken tijdens het begeleidingsproces.

Natuurlijk kunnen alle kinderen met sportletsels of andere blessures ook bij ons team terecht voor sport specifieke begeleiding (zie volwassenen sportrevalidatie) of revalidatie.

 

Twijfel je of jouw kind in aanmerking komt voor kinesitherapie neem dan contact op met je huisarts/pediater of contacteer ons